Lammgryta med apelsin- och grönpepparsås

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 glammgrytbitar
  • salt, svartpeppar
  • matolja
  • 2 mskfärsk rosmarin, hackad
  • eller 1 tsk torkad rosmarin
  • Apelsin- och grönpepparsås
  • 1apelsin, finrivet skal och saft
  • 1 msktorkade grönpepparkorn
  • 0,5 dloutspädd apelsinjuice
  • 1,5 dlköttspad
  • 1,5 mskmörk kalvfond
  • eller 1 köttbuljongtärning
  • 2,5 dlgrädde
  • 1 tsk honung
  • ev. några dropparsåsfärg
  • maizenamjöl
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Lägg fram köttet så att det håller rumstemperatur vid tillagning.

Krydda köttet ordentligt med salt och svartpeppar och bryn köttet i olja i en het stekpanna.

Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker. Lägg i en köttbuljongtärning, salt, rosmarin och 5 st hela svartpepparkorn.

Koka köttet på svag värme i ca 1 timme eller tills det är riktigt mört och delar sig lätt.

Tvätta apelsinen väl, finriv skalet och lägg det i en kastrull (tänk på att grytbitarna ska få plats i kastrullen senare) och pressa i apelsinsaften.

Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, förutom maizenamjölet, och koka på svag värme i 10 minuter. Red av med maizenamjöl och krydda med salt och peppar.

Ta upp köttet och lägg det i såsen och sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med exempelvis ugnsstekta potatisklyftor, kokt broccoli och garnera med hela apelsinklyftor. Couscous är även gott till.

 

Tid

1,5 timme

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier