Lammfärsbullar med lingonglaze

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 635 glammfärs
  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 1ägg
  • 1,25 dlströbröd
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 dlgrädde
  • 1,5 msk kalvfond
  • salt, svartpeppar
  • smör, olja till stekning
  • Glaze:
  • 2 dlfrusna lingon
  • 0,5 dlmörk sirap
  • 1 mskcitron, pressad saft
  • 1 msksoja
  • 0,5 mskkalvfond

Beskrivning

Blanda alla ingredienserna till glazen, ställ åt sidan så att lingonen tinar.

Grovriv löken, stek den några minuter i smöret utan att den får färg. Låt den sedan svalna.

Blanda ströbröd, ägg, mjölk, grädde och fond, låt det stå 10 minuter.

Blanda färsen med ströbrödsblandningen och löken, blanda till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och fond. Provstek en klick färs så att du har koll på smaksättningen.

Forma små fina köttbullar och stek dem i hälften smör och hälften olja. Stek inte på för hög värme (de blir lätt svarta). När de är färdiga så häll i glazen. Låt det koka upp och rör runt så att bullarna är väl täckta av glazen. Servera dem rykande heta.

Tips! Om du gör köttbullarna några dagar innan så vänta med att steka på köttbullarna i glazen tills du skall servera dem.

 

Recept från: Bong touch of taste

Tid

40 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier