Lammfärsbullar med rosmarin och citron

Ingredienser

  • 4 personer
  • 700 glammfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 mskgul lök, finhackad
  • 1 tskfärsk rosmarin, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • smör/olja till stekning
  • Ugnsrostade jordärtskockor
  • 800 gjordärtskockor, tunt skivade
  • olivolja och salt
  • Spenatsallad
  • 2 mskfärskpressad citronjuice
  • 1 mskråsocker
  • 3 mskolivolja
  • 1 röd lök
  • 100 gfärsk bladspenat
  • 1 dlpersilja, finhackad
  • Myntayoghurt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta, pressad
  • 4 msk färsk mynta, finhackad
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 10 minuter.

Blanda alla ingredienser och låt vila i mist 30 minuter.

Blöt händerna och forma färsen till köttbullar.

Stek i omgångar för bästa resultat.

Ugnsrostade jordärtskockor

Skala och skiva jordärtskockorna. Blanda med lite olivolja och rosta i ugnen på 200° i ca 15 minuter.

Spenatsallad

Värm citronjuice och socker i en panna på svag värme tills det löser sig. Blanda i olivoljan.

Skala och skiva rödlöken. Skölj spenaten och blanda med rödlök och persilja. Häll över citrondressingen.

Myntayoghurt

Blanda alla ingredienser och låt stå kallt 30 min

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier