Lammfärsbullar med rosmarin och citron
Ingredienser
- 4 personer
- 700 glammfärs
- 5 msk ströbröd
- 1 dlvatten
- 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 mskgul lök, finhackad
- 1 tskfärsk rosmarin, finhackad
- 1 citron, finrivet skal
- smör/olja till stekning
- Ugnsrostade jordärtskockor
- 800 gjordärtskockor, tunt skivade
- olivolja och salt
- Spenatsallad
- 2 mskfärskpressad citronjuice
- 1 mskråsocker
- 3 mskolivolja
- 1 röd lök
- 100 gfärsk bladspenat
- 1 dlpersilja, finhackad
- Myntayoghurt
- 4 dl turkisk yoghurt
- 1vitlöksklyfta, pressad
- 4 msk färsk mynta, finhackad
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser och låt vila i mist 30 minuter.
Blöt händerna och forma färsen till köttbullar.
Stek i omgångar för bästa resultat.
Ugnsrostade jordärtskockor
Skala och skiva jordärtskockorna. Blanda med lite olivolja och rosta i ugnen på 200° i ca 15 minuter.
Spenatsallad
Värm citronjuice och socker i en panna på svag värme tills det löser sig. Blanda i olivoljan.
Skala och skiva rödlöken. Skölj spenaten och blanda med rödlök och persilja. Häll över citrondressingen.
Myntayoghurt
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt 30 min