Lammbog med rotsaker i timjanbuljong

Ingredienser

  • 6 personer
  • 1,5 kgbenfri lammbog
  • 1köttbuljongtärning
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 20 grotselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 7vitpepparkorn
  • 1 msksalt
  • Rotsakstärningar
  • 1palsternacka
  • 30 grotselleri
  • 1 stor morot
  • 4potatisar
  • 0,5 kålrot
  • 1 knippefärsk timjan
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Skala morot, lök och rotselleri och dela i ett bitar.

Lägg köttet i en gryta tillsammans med grönsakerna, vitlöksklyftan, buljongtärning, peppar och salt.

Häll på vatten så att det  nätt och jämt täcker. Låt köttet sjuda sakta under lock i ca 2 timmar. Skumma då och då.

Ta upp köttet och  håll det  varmt (tex i aluminiumfolie). Sila ifrån grönsakerna och koka upp buljongen något.

Skala och tärna rotsakerna och potatisen. Lägg i tärningarna i buljongen och koka dem nätt och jämt mjuka, 10-15 min.

Klipp ned timjan i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

Skär köttet i skivor och lägg i en djup tallrik. Häll på buljong och grönsaker.

Servera genast med gott bröd till.

Recept från: köket.se

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier