Lammbog med rotsaker i timjanbuljong
Ingredienser
- 6 personer
- 1,5 kgbenfri lammbog
- 1köttbuljongtärning
- 1morot
- 1gul lök
- 20 grotselleri
- 4 vitlöksklyftor
- 7vitpepparkorn
- 1 msksalt
- Rotsakstärningar
- 1palsternacka
- 30 grotselleri
- 1 stor morot
- 4potatisar
- 0,5 kålrot
- 1 knippefärsk timjan
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Skala morot, lök och rotselleri och dela i ett bitar.
Lägg köttet i en gryta tillsammans med grönsakerna, vitlöksklyftan, buljongtärning, peppar och salt.
Häll på vatten så att det nätt och jämt täcker. Låt köttet sjuda sakta under lock i ca 2 timmar. Skumma då och då.
Ta upp köttet och håll det varmt (tex i aluminiumfolie). Sila ifrån grönsakerna och koka upp buljongen något.
Skala och tärna rotsakerna och potatisen. Lägg i tärningarna i buljongen och koka dem nätt och jämt mjuka, 10-15 min.
Klipp ned timjan i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet i skivor och lägg i en djup tallrik. Häll på buljong och grönsaker.
Servera genast med gott bröd till.
Recept från: köket.se