Krämig fisksoppa med chili och koriander
Ingredienser
- 600 gkoljafilé, torskfilé, havskattfilé eller långarygg
- 1röd lök, finhackad
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 1röd chili, urkärnad och finhackad
- 0,5gul paprika, i mindre bitar
- 0,5röd paprika, i mindre bitar
- olja till stekning
- 2 dlgrädde
- 200 gPhiladelphiaost
- 5 dl vatten
- 1fiskbuljongtärning
- 1 msksweet chilisås
- 0,75 dl tomatpuré
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,25 tskspiskummin
- 0,25 tsk ingefära, torkad
- 0,5 msksocker
- färsk koriander
Beskrivning
Krämig fisksoppa med chili och koriander – så här gör du:
Stek lök, chili och paprika tills de mjuknat.
Tillsätt grädde, ost, vatten, fiskbuljongtärning, sweet chilisås, tomatpuré, kryddor och ev socker.
Sjud i ca 5 minuter och lägg sedan i fisken. Dra av kastrullen från värmen och låt stå i ca 5 minuter eller tills fisken klar, dvs när den är helt vit igenom.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i hackad koriander och garnera ev med lite färsk chili.
Servera med ett gott bröd!