Krämig fisksoppa med chili och koriander

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé, torskfilé eller havskattfilé
  • 1röd lök, finhackad
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 1röd chili, urkärnad och finhackad
  • 0,5gul paprika, i mindre bitar
  • 0,5röd paprika, i mindre bitar
  • olja till stekning
  • 2 dlgrädde
  • 200 gPhiladelphiaost
  • 5 dl vatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 msksweet chilisås
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tskspiskummin
  • 0,25 tsk ingefära, torkad
  • 0,5 msksocker
  • färsk koriander

Beskrivning

Stek lök, chili och paprika tills de mjuknat.

Tillsätt grädde, ost, vatten, fiskbuljongtärning, sweet chilisås, tomatpuré, kryddor och ev socker.

Sjud i ca 5 minuter och lägg sedan i fisken. Dra av kastrullen från värmen och låt stå i ca 5 minuter eller tills fisken klar, dvs när den är helt vit igenom.

Smaka av med salt och peppar.

Rör i hackad koriander och garnera ev med lite färsk chili.

Servera med ett gott bröd!

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier