Koljarygg med mango chutneysås
Ingredienser
- 4 personer
- 800 g koljarygg, koljafilé, torskrygg eller torskfilé
- salt och peppar
- 3 dlgrädde
- 3 msk mango chutney
- 1 tskcurry
- 1 tsktorkad koriander eller 2 msk finhackad färsk
- 1 vitlöksklyfta, pressad
Beskrivning
Koljarygg med mango chutneysås – så här gör du:
Krydda fisken med salt och peppar. Stek i hälften smör och hälften olja tills den är helt vit igenom eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt sjuda i några minuter under vispning.
Servera med tex kokt ris och en god sallad.
Denna rätt kan med fördel tillagas i ugn:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda fisken och lägg den i en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt sjuda i några minuter under vispning.
Häll såsen över fisken och ugnsstek i ca 15 – 20 minuter.