Koljarygg med mango chutneysås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 g koljarygg, koljafilé, torskrygg eller torskfilé
  • salt och peppar
  • 3 dlgrädde
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tskcurry
  • 1 tsktorkad koriander eller 2 msk finhackad färsk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Beskrivning

Koljarygg med mango chutneysås – så här gör du:

Krydda fisken med salt och peppar. Stek i hälften smör och hälften olja tills den är helt vit igenom eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Blanda alla ingredienser till såsen och låt sjuda i några minuter under vispning.

Servera med tex kokt ris och en god sallad.

Denna rätt kan med fördel tillagas i ugn:

Sätt ugnen på 175 grader.

Krydda fisken och lägg den i en ugnsfast form.

Blanda alla ingredienser till såsen och låt sjuda i några minuter under vispning.

Häll såsen över fisken och ugnsstek i ca 15 – 20 minuter.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier