Japansk lax

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 glaxfilé
  • salt och citronpeppar
  • 200 gshiitakesvamp eller karl-johan
  • 50 gsmör
  • salt och svartpeppar
  • wasabimajonäs
  • 2 dlmajonäs
  • 2 mskwasabipasta
  • 1 tskingefära, finriven
  • 1 msk(japansk) soja
  • 100 gsmör att bryna
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Beskrivning

Sätt ugnen på 150 grader. Krydda laxen, lägg den i en form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 48 grader.

Under tiden, koka potatisen i saltat vatten.

Gör sedan wasabimajonäsen: blanda alla ingredienser och ställ kallt.

Bryn 100 g smör nötbrunt.

Stek svampen i ca 50 g smör. Salta och peppra.

Ta ut laxen ur ugnen och låt vila 6-8 minuter. Dela sönder laxen i mindre bitar, så kallade flakes.

Servera med svampen, det brynta smöret och wasabimajonäsen. Dekorera med koriander och lime.

Recept hämtat från Lotta Sturnegks kokbok Lottas kök – från Florens till Borås

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier