Japansk lax
Ingredienser
- 4 personer
- 800 glaxfilé
- salt och citronpeppar
- 200 gshiitakesvamp eller karl-johan
- 50 gsmör
- salt och svartpeppar
- wasabimajonäs
- 2 dlmajonäs
- 2 mskwasabipasta
- 1 tskingefära, finriven
- 1 msk(japansk) soja
- 100 gsmör att bryna
- färsk koriander
- limeklyftor
Beskrivning
Japansk Lax – Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader. Krydda laxen, lägg den i en form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 48 grader.
Under tiden, koka potatisen i saltat vatten.
Gör sedan wasabimajonäsen: blanda alla ingredienser och ställ kallt.
Bryn 100 g smör nötbrunt.
Stek svampen i ca 50 g smör. Salta och peppra.
Ta ut laxen ur ugnen och låt vila 6-8 minuter. Dela sönder laxen i mindre bitar, så kallade flakes.
Servera med svampen, det brynta smöret och wasabimajonäsen. Dekorera med koriander och lime.
Recept hämtat från Lotta Sturnegks kokbok Lottas kök – från Florens till Borås