Hummerdoftande fisksoppa

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé, torskfilé eller havskattfilé
  • 1gul lök
  • 2morötter
  • 2 potatisar, halvfasta
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2 msk olja
  • 7 dl vatten
  • 6 mskhummerfond
  • 2 msktomatpuré
  • 2,5 dl grädde
  • 15körsbärstomater, halverade
  • 1knippe dill
  • salt och svartpeppar
  • aioli med citronskal och citronsaft

Beskrivning

Skala och hacka lök, morötter och potatis smått.

Fräs i några minuter med cayennepeppar och olja i en stor kastrull.

Häll i vatten, hummerfond och tomatpuré och sjud tills potatisen mjuknat men inte är helt färdigkokt.

Tillsätt grädde, tomater, hackad dill och koka upp.

Salta och peppra efter eget tycke och smak.

Skär fisken i lite större tärningar och vänd försiktigt ner i soppan.

Stäng av värmen och låt soppan stå på eftervärme tills fisken är vit helt igenom.

Servera gärna med en klick aioli blandat med citronskal och citronsaft.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier