Hel ugnsbakad fjällröding med messmörsås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1,2 kghel fjällröding
  • Blandade kryddortex dragon, dill, rosmarin
  • salt, vitpeppar, olja
  • 1bananschalottenlök
  • 2 msksmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskmessmör
  • 2 krmsalt

Beskrivning

Fyll fjällrödingen med färska kryddor; tex dill, dragon och rosmarin (går bra med torkade kryddor också). Salta och peppra fisken både inuti och utanpå. Häll över lite olja.

Ugnsbaka i 175 grader i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen mäter 55 grader vid ryggbenet.

Messmörsås: Finhacka löken och fräs den i smör tills den mjuknar. Häll i grädde, messmör och salt och låt sjuda i 2-3 minuter.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier