Havskatt mangocurry
Ingredienser
- 4 personer
- 800 g havskatt, koljafilé eller koljarygg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, finriven
- 2 mskolja
- 2gula lökar, hackade
- 0,5 tskkorianderfrö, malda
- 0,5 tskgurkmeja
- 0,5 tskspiskummin
- 0,5 tskingefära, torkad
- 2 mogna mango eller 3,75 dl mangopuré
- 3 dlgrädde
- 2 msklimesaft
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Skär fisken i ca 2×2 cm kuber och blanda med vitlök och färsk ingefära. Låt marinera i minst 3 timmar.
Bryn löken och lägg därefter i alla torra kryddor och stek tills det börjar dofta gott.
(Kör mangon i matberedare om du använder färsk mango).
Tillsätt mangopuré, grädde och limesaft och sjud i 7-8 minuter.
Lägg till sist i den råa fisken och sjud i ca 5 minuter till.
Salta och peppra. Servera med ris.