Havskatt mangocurry

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 g havskatt, koljafilé eller koljarygg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, finriven
  • 2 mskolja
  • 2gula lökar, hackade
  • 0,5 tskkorianderfrö, malda
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tskingefära, torkad
  • 2 mogna mango eller 3,75 dl mangopuré
  • 3 dlgrädde
  • 2 msklimesaft
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Skär fisken i ca 2×2 cm kuber och blanda med vitlök och färsk ingefära. Låt marinera i minst 3 timmar.

Bryn löken och lägg därefter i alla torra kryddor och stek tills det börjar dofta gott.

(Kör mangon i matberedare om du använder färsk mango).

Tillsätt mangopuré, grädde och limesaft och sjud i 7-8 minuter.

Lägg till sist i den råa fisken och sjud i ca 5 minuter till.

Salta och peppra. Servera med ris.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier