Havskatt i mangosås
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 ghavskattfilé, koljafilé, torskfilé
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 mskfinriven, färsk ingefära
- 3 mskolja
- 1gul lök, finhackad
- 2 mskolja
- 0,5 tskgurkmeja
- 0,5 tskspiskummin
- 0,5 tsk mald ingefära
- 3 dl grädde
- 2medelstora mogna mango
- eller
- 225 gfryst mango
- 0,5 lime, saften
- 0,5röd chili, finhackad
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Salta fisken och dela den i mindre bitar, ca 3×3 cm. Blanda olja, vitlök och färsk ingefära. Lägg i fisken och låt marinera i minst 30 minuter.
Kör mangon i matberedare eller med stavmixern till en puré.
Bryn lök i olja och lägg därefter i alla torra kryddor och stek tills det börjar dofta gott.
Tillsätt mangopuré, grädde, limesaft och chili. Sjud i 7-8 minuter.
Lägg till sist i fisken och sjud i ca 5 minuter tills fisken är klar. Salta och peppra.
Servera med ris, limeklyfta och ev. färsk koriander.
Tid
30 minuter