Havskatt i mangosås

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 ghavskattfilé, koljafilé, torskfilé
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 mskfinriven, färsk ingefära
  • 3 mskolja
  • 1gul lök, finhackad
  • 2 mskolja
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 3 dl grädde
  • 2medelstora mogna mango
  • eller
  • 225 gfryst mango
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5röd chili, finhackad
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Salta fisken och dela den i mindre bitar, ca 3×3 cm. Blanda olja, vitlök och färsk ingefära. Lägg i fisken och låt marinera i minst 30 minuter.

Kör mangon i matberedare eller med stavmixern till en puré.

Bryn lök i olja och lägg därefter i alla torra kryddor och stek tills det börjar dofta gott.

Tillsätt mangopuré, grädde, limesaft och chili. Sjud i 7-8 minuter.

Lägg till sist i fisken och sjud i ca 5 minuter tills fisken är klar. Salta och peppra.

Servera med ris, limeklyfta och ev. färsk koriander.

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier