Grillad lax – god marinad
Ingredienser
- 4 personer
- 800 glaxfilé eller fjällrödingfilé
- salt
- Marinad
- 2 mskdijonsenap
- 1 mskhonung
- 4 msksoja
- 6 mskolivolja
- 2vitlöksklyftor, pressade
- salladslök
Beskrivning
Här är en god marinad till grillad lax eller fjällröding. Receptet är hämtat från den isländska hemsidan: eldhusperlur.com
Skrapa skinnet med en vass kniv och salta fisken.
Rör ihop ingredienserna till marinaden och låt fisken ligga och gotta sig i den i ett par timmar.
Grilla köttsidan först, lax ca 3-4 minuter, fjällröding ca 1 – 2.
Man kan grilla fisken i ett halster eller direkt på gallret om man är försiktig när man skall vända på den (använd gärna stekspade till det).
Grilla färdigt på skinnsidan, ca 3-4 minuter. Låt vila ett par minuter innan servering.
Strimla salladslök över fisken och servera med en fräsch sallad.