Grillad fjällröding med spännande kryddor
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gfjällröding
- 0,5 msksalt
- 1 msk fänkålsfrö, lätt mortlade
- 1 mskkorianderfrö, lätt mortlade
- 2 tsk svartpeppar, lätt mortlade
- 4 krmchiliflakes
- Kall citronsås
- 2 dl crème fraiche
- 0,5liten citron, finrivet skal och saft
- 0,5 knippegräslök, finhackad
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Fjällrödingen kan antingen grillas eller stekas i stekpanna och den kan tillagas med eller utan skinn. Om man väljer att ha skinnet kvar så skrapa av skinnet med en vass kniv.
Gnid in fisken med kryddblandningen före grillning / stekning.
Börja med köttsidan nedåt. Tänk på att rödingen går fort att grilla / steka.
Servera gärna med en kall citronsås.
Citronsås:
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.