Grillad lax, marinerad i smör, vitlök, chili och annat gott

Ingredienser

  • 800 glax i bitar, med skinn
  • Smörmarinad
  • 75 gsmör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dlhonung
  • 1 citron, finrivet skal + juice
  • 1röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk (japansk) soja
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till marinaden.

Skölj av laxbitarna, torka dem med hushållspapper och pensla dem med marinad.

Spara lite marinad till att pensla på under tiden laxen grillas.

Lägg laxbitarna med skinnet nedåt på varmt galler på grillen.

Lägg citronerna på gallret med snittytan ned.

Grilla under lock. Pensla laxen ytterligare en gång med marinaden under grillningen.

Servera laxen med grillade citronhalvor, färskpotatis och tex. chilimajonnäs.

 

Recept från Zeina: https://www.koket.se/grillad-lax-med-chilisas-och-farskpotatis

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier