Grillad havskatt med citron- timjanglaze

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 ghavskattfilé eller marulkfilé
  • salt och (citron) peppar
  • Citron- och timjanglaze
  • 2 dlneutral matolja
  • 1citron, finrivet skal + 2 tsk saft
  • 4vitlöksklyftor, pressade
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 tsksocker
  • 3 mskfärsk timjan, finhackad

Beskrivning

Rör ihop alla ingredienserna till glazen och låt stå en stund.

Salta och peppra fisken och grilla den tills den fått lite färg. Det går att lägga havskatten / marulken direkt på grillen om man har ett rengjort grillgaller. Använd annars ett halster.

Pensla fisken med glazen under grillningen i flera omgångar.

Grilla tills fisken är vit rakt igenom eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

Pensla en sista gång när fisken är färdiggrillad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier