Grillad fjällröding med avokadoröra
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gfjällrödingfilé eller laxfilé
- Kryddblandning
- 1 mskpaprikapulver
- 1 mskmald kummin
- 1 tsktorkad koriander
- 0,5 tskchilipulver
- 1 tsk vitt sesamfrö
- 1 tsksvart sesamfrö
- 1 tsksalt
- Avokadoröra
- 2mogna avokado
- 1lime, saften
- 2 mskgrekisk yoghurt
- 1 mskolivolja
- Majs
- 1färsk majskolv
- 1granatäpple
- 0,5 knippedill, finhackad
- salt och svartpeppar
Beskrivning
Fjällröding
Skär loss skinnet från fisken.
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen och krydda fisken.
Grilla på hög värme, helst i ett halster, ca 1-2 minuter per sida för fjällröding och 2-3 minuter per sida för lax.
Avokadoröra
Blanda allt med en mixerstav och smaka av med salt och svartpeppar.
Grillad majs
Grilla majsen och skär sedan loss majskornen.
Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda alla ingredienser.
Servering
Servera denna rätt i hjärtsallad (gemsallad) eller i romansallad.
Ta loss salladsbladen och skölj dem väl.
Lägg en klick avokadoröra på ett salladsblad, därefter en bit grillad fjällröding eller lax och toppa med majsblandningen.
Receptet kommer från den isländska tidningen Morgunblaðið.