Gravad fjällröding med fläder och timjan

Ingredienser

  • 6-8 personer
  • 1 kgfjällröding, fryst
  • 3 msksalt
  • 2 mskrosépeppar, krossade
  • 3 mskflytande honung
  • 4 mskkoncentrerad flädersaft
  • 4 mskfärsk timjan, finhackad

Beskrivning

Tina rödingen, gärna i kylskåp.

Dra med en kniv över skinnet och skölj rent rödingen.

Gnid in den med salt, rosépeppar och timjan.  Blanda honung och flädersaft.

Lägg rödingen i en plastpåse och häll i saftblandningen. Vänd påsen några gånger så att fisken täcks helt och hållet.

Låt ligga i kylskåp i minst 8 timmar och vänd på den ibland.

Skiva tunt och strö över lite rosépeppar och finhackad timjan.

Servera med rostat bröd eller en sallad.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier