Gravad fjällröding med chili och lime
Ingredienser
- 6 - 8 personer
- 1,4 kgfjällröding, fryst
- 0,75 dlsocker
- 0,5 dlsalt
- 3lime, finrivet skal
- 8 stlimeblad, finstrimlade
- 2-4röda chili (beroende på styrka), urkärnade och finhackade
- 5 cmfärsk ingefära, finriven
- Sås
- 5 mskolivolja
- 0,5 tsksesamolja
- 1,5 tsk socker
- 3lime, saften
- 3,5 mskljus sojasås
- 2 tskvita sesamfrö
- 2 mskhackade nötter tex jordnötter, saltade cashewnötter
- 1 dlsalladslök, finhackad
Beskrivning
Tina fjällrödingen långsamt, helst över natten i kylskåp. Skrapa av skinnet med en vass kniv.
Gnid in fjällrödingen med chili, ingefära, limeskal och limeblad.
Häll därefter över socker och salt och gnid in ordentligt.
Lägg fisken i en plastpåse i kylen i minst 4 timmar, gärna längre.
Värm försiktigt olja, soja och socker tills sockret smält, och häll därefter i limesaften.
Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna.
Skrapa av kryddorna från rödingen och skiva tunt.
Toppa med såsen, nötter & sesamfrön samt salladslöken.