Gratinerade pilgrimsmusslor med ingefära och lime

Ingredienser

  • 4 personer
  • 20pilgrimsmusslor
  • 2 mskfärsk ingefära, mycket finstrimlad
  • 2 msklime, finrivet skal
  • 2 tsksesamolja
  • 100 gmjukt smör
  • 2 mskfärsk timjan, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • timjan till garnering
  • gott bröd

Beskrivning

Sätt ugnen på grill, 225 grader.

Salta musslorna lätt och lägg dem i en liten ugnsform. Man kan även lägga i små portionsformar,  ca 5 musslor i varje.

Blanda ihop alla ingredienser till smöret och lägg det ovanpå musslorna.

Ställ in högt upp i ugnen i ca 8-10 minuter tills musslorna är vita helt igenom.

Servera med ett gott bröd att suga upp smöret med.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier