Fylld lammstek med citron, fänkål och oliver

Ingredienser

  • 6 personer
  • 1,5 kg benfri lammstek i nät
  • 4 kvistarrosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 goliver, svarta och/eller gröna
  • 1citron, finrivet skal och saft
  • 2 mskfänkålsfrö
  • 2 tsksalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Citronpotatis
  • 1 kgsmå, tvättade potatisar
  • 2citroner, i skivor
  • 4 mskolivolja
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 150°C varmluft eller 170 °C  ”vanlig” ugn.

Grovhacka rosmarin, vitlök och oliver. Blanda i resten av ingredienserna förutom oljan.

Klipp hål i nätet vid stekens bägge ändar och tryck in hälften av blandningen den vägen.

Lägg steken i en ugnsfast form, gnid in resten av kryddblandningen och häll över lite olivolja.

Stick in en stektermometer på stekens tjockaste ställe och ställ in i mitten av ugnen.

Ta ut steken vid 65°och låt vila under folie i 15 minuter.

Halvera potatisarna, lägg dem i en ugnsfast form ihop med citronskivor, olivolja, salt och peppar och vänd runt.

Stek potatisen i ugnen i ca 30-40 minuter.

Servera lammsteken tex med citronpotatis, aioli och en  god sallad.

Recept från Le Creuset

Tid

1,5 timme

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier