Fylld lammstek med citron, fänkål och oliver
Ingredienser
- 6 personer
- 1,5 kg benfri lammstek i nät
- 4 kvistarrosmarin
- 4 vitlöksklyftor
- 100 goliver, svarta och/eller gröna
- 1citron, finrivet skal och saft
- 2 mskfänkålsfrö
- 2 tsksalt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- Citronpotatis
- 1 kgsmå, tvättade potatisar
- 2citroner, i skivor
- 4 mskolivolja
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 150°C varmluft eller 170 °C ”vanlig” ugn.
Grovhacka rosmarin, vitlök och oliver. Blanda i resten av ingredienserna förutom oljan.
Klipp hål i nätet vid stekens bägge ändar och tryck in hälften av blandningen den vägen.
Lägg steken i en ugnsfast form, gnid in resten av kryddblandningen och häll över lite olivolja.
Stick in en stektermometer på stekens tjockaste ställe och ställ in i mitten av ugnen.
Ta ut steken vid 65°och låt vila under folie i 15 minuter.
Halvera potatisarna, lägg dem i en ugnsfast form ihop med citronskivor, olivolja, salt och peppar och vänd runt.
Stek potatisen i ugnen i ca 30-40 minuter.
Servera lammsteken tex med citronpotatis, aioli och en god sallad.
Recept från Le Creuset
Tid
1,5 timme