Fjällrödingtartar

Ingredienser

  • 4 - 6 personer
  • 400 gfjällröding filé
  • 0,5citron, finrivet skal + 2 msk saft
  • 2 krukorfärsk dragon
  • 2 tskhonung
  • 2 - 3 mskgrönpeppar i lag
  • 1gurka, urkärnad
  • 0,5rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tskflingsalt
  • 1baguette eller surdegsbröd
  • olivolja till pensling
  • 1vitlöksklyfta

Beskrivning

Passar utmärkt som en förrätt eller på buffébordet!

Tina fjällrödingen och skär bort skinnet.

Tärna den smått.

Finhacka lök, gurka, grönpeppar och dragon. Spara lite dragon till garnering.

Blanda alla ingredienser och ställ i kylskåp i minst 1 timma.

Skiva baguetten och pensla med olivolja, rosta i ugnen på ca 250 grader tills brödet fått lite färg och gnid därefter brödet med vitlöksklyftan.

Servera röran med brödskivorna och garnera med dragon och ev citronskiva.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier