Fisktacos med friterad kolja, mangosalsa, picklad rödlök, fetaost och mycket annat gott!

Ingredienser

  • 4 personer
  • Picklad rödlök:
  • 1rödlök
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dlsocker
  • 3 dl vatten
  • 0,25 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • Rödkålssallad:
  • 200 grödkål
  • 0,5 grapfrukt
  • 0,5 mskolivolja
  • salt, svartpeppar
  • Chipotlemajonäs:
  • 1ägg
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 1-2 dlrapsolja
  • 2 mskchipotlepasta
  • salt, svartpeppar
  • Mango- och avokadosalsa:
  • 250 gmango (går bra att använda fryst mango)
  • 2avokados
  • 1 röd chili
  • 1 litenrödlök
  • 1 lime, saften
  • 0,5 dlkoriander (eller persilja för dom som inte gillar denna krydda!)
  • salt, svartpeppar
  • Tortillabröd:
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 4 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 2 dlkokande vatten
  • vetemjöl till utbakningen
  • Friterad fisk:
  • 600 g koljarygg eller koljafilé
  • 1 literfrityrolja
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlpanko
  • 2ägg
  • 2 mskkajennpeppar
  • 1 tsksalt
  • Till servering:
  • 150 gfetaost
  • 5rädisor
  • 2lime
  • 0,5 dlkoriander

Beskrivning

En underbart god fiskrätt med rätt många moment som dock kan göras i förväg. Receptet kommer från Sveriges Mästerkock Sofia Henriksson.

*Detta kan göras i förväg:

*Pickla rödlöken: Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin, lägg den i en skål och häll över den varma vätskan. Låt stå i kylen i minst en timme helst över natten.

*Rödkålssallad: Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Pressa grapefrukten och häll saften över kålen. Skvätt över lite olja. Krydda med salt och peppar och massera så att smakerna går ihop. Låt stå.

*Chipotlemajonäs: (Gör egen majonäs eller blanda 2 dl färdig majonäs med chipotlepastan eller 1-2 tsk chili chipotlekrydda.) Knäck ägget i en bunke. Tillsätt senap och vinäger. Mixa med stavmixer och häll försiktigt i oljan medan du fortsätter mixa. När majonnäsen har fin konsistens, tillsätt chipotle, salt och peppar efter smak.

*Mango- och avokadosalsa: Tärna mango och avokado och lägg i en skål. Rensa och finhacka chilin, finhacka halva rödlöken. Blanda ner chili, lök, pressad lime och olivolja i skålen. Rör ner koriander (eller persilja) och smaka av med salt och peppar.

*Dubbelpanera fisken: Skär fisken i stavar, ca 2 x 5 cm. Lägg mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar. Blanda ner salt, peppar och kajennpeppar i mjölet. Doppa fisken i mjöl, sedan ägg och till sist panko.

*Tortillabröd: (Köp färdiga majs-vetetortilla eller gör egna): Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivoljan och blanda till smulor, häll eventuellt på lite mer olja för att få degen smulig. Häll över vattnet och vänd samman till en jämn deg. Kavla ut till runda små tortillas i mjöl.

Detta bör göras precis före servering:

Börja med bröden. Stek dem på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida. Lägg dem sedan i en riktigt blöt kökshandduk, så att de inte torkar och stelnar.

Fritera sedan fisken: Hetta upp frityrolja i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.

Servera alla godsaker tillsamans med finhackad koriander (eller persilja), skivade rädisor, 150 g smulad fetaost och 2 lime i klyftor.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier