Fisktacos Carlifornian style

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 g koljafilé, torskfilé eller sejfilé
  • 1ancho chili, ta bort kärnor och stjälk om de sitter kvar
  • 0,25 tskspiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 mskhonung
  • 1 mskljus sojasås
  • 1,5 dlapelsinjuice
  • 0,25 tsksvartpeppar
  • 0,25 tskgranulerad vitlök eller 1 pressad vitlöksklyfta
  • Inlagd lök
  • 1rödlök i tunna skivor
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 2 tskolivolja
  • 2 tskfärsk oregano eller koriander, finhackad
  • Tillbehör
  • tortillabröd
  • inlagd lök
  • limeklyftor
  • avokado
  • tomater
  • aioli med limesaft

Beskrivning

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en kastrull.

Sjud tills chilin är mjuk. Kyl ned.

Mixa sedan marinaden med en stavmixer eller liknande.

Skär fisken i mindre tärningar och blanda med marinaden. Ställ kallt i minst en halvtimme, gärna längre.

 

Inlagd rödlök

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 30 minuter.

 

Lägg fisk och marinad i en sil och låt det mesta av marinaden rinna av.

Stek sedan fisken i lite olja.

Stek tortillabröden hastigt i lite olja och servera med alla goda tillbehör!

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier