Fisktacos Carlifornian style
Ingredienser
- 4 personer
- 600 g koljafilé, torskfilé eller sejfilé
- 1ancho chili, ta bort kärnor och stjälk om de sitter kvar
- 0,25 tskspiskummin
- 1 tsk salt
- 1 mskhonung
- 1 mskljus sojasås
- 1,5 dlapelsinjuice
- 0,25 tsksvartpeppar
- 0,25 tskgranulerad vitlök eller 1 pressad vitlöksklyfta
- Inlagd lök
- 1rödlök i tunna skivor
- 1 tsksalt
- 0,5 tsksvartpeppar
- 1 mskäppelcidervinäger
- 2 tskolivolja
- 2 tskfärsk oregano eller koriander, finhackad
- Tillbehör
- tortillabröd
- inlagd lök
- limeklyftor
- avokado
- tomater
- aioli med limesaft
Beskrivning
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en kastrull.
Sjud tills chilin är mjuk. Kyl ned.
Mixa sedan marinaden med en stavmixer eller liknande.
Skär fisken i mindre tärningar och blanda med marinaden. Ställ kallt i minst en halvtimme, gärna längre.
Inlagd rödlök
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 30 minuter.
Lägg fisk och marinad i en sil och låt det mesta av marinaden rinna av.
Stek sedan fisken i lite olja.
Stek tortillabröden hastigt i lite olja och servera med alla goda tillbehör!