Fisksoppa med Tandoori masala, mango chutney och curry

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 glångarygg eller havskattfilé, i 2x2 cm bitar
  • ev. 150 gskalade räkor
  • 2vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 medelstoramorötter i skivor
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, i mindre bitar
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 burkkrossade tomater
  • 4 dlvatten
  • 1 stfiskbuljongtärning
  • 1 tskTandoori (masala) krydda
  • 0,5 tskcurry
  • 3soltorkade tomater, i stimlor
  • 2 mskmango chutney
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 4 dlgrädde
  • perserilja, finhackad

Beskrivning

Bryn vitlöken snabbt i 1 msk olja. Ta upp vitlöken och lägg åt sidan.

Häll i 1 msk olja och stek morötter, gul lök, och paprika.

Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut.

Häll i konserverade tomater, vatten, fiskbuljong, kryddor, vitlök, soltorkade tomater, mango chutney, sweet chilisås och grädde. Låt sjuda i 15 – 30 minuter.

Smaka av med salt och svartpeppar och ev. mera kryddor.

Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisk. Låt stå tills fisken är färdig, till den är helt vit igenom, ca 5 minuter.

Ev. lägg i räkor.

Strö över persilja och servera med ett gott bröd.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier