Fisksoppa med Tandoori masala, mango chutney och curry
Ingredienser
- 4 personer
- 600 glångarygg eller havskattfilé, i 2x2 cm bitar
- ev. 150 gskalade räkor
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 2 medelstoramorötter i skivor
- 0,5 gul lök, finhackad
- 1 röd paprika, i mindre bitar
- 1 msktomatpuré
- 0,5 burkkrossade tomater
- 4 dlvatten
- 1 stfiskbuljongtärning
- 1 tskTandoori (masala) krydda
- 0,5 tskcurry
- 3soltorkade tomater, i stimlor
- 2 mskmango chutney
- 0,5 dlsweet chilisås
- 4 dlgrädde
- perserilja, finhackad
Beskrivning
Bryn vitlöken snabbt i 1 msk olja. Ta upp vitlöken och lägg åt sidan.
Häll i 1 msk olja och stek morötter, gul lök, och paprika.
Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
Häll i konserverade tomater, vatten, fiskbuljong, kryddor, vitlök, soltorkade tomater, mango chutney, sweet chilisås och grädde. Låt sjuda i 15 – 30 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar och ev. mera kryddor.
Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisk. Låt stå tills fisken är färdig, till den är helt vit igenom, ca 5 minuter.
Ev. lägg i räkor.
Strö över persilja och servera med ett gott bröd.