Fisksoppa med kräftost

Ingredienser

  • 600 gGrimsis torskfilé, koljafilé, havskattfilé, långarygg eller laxfilé
  • 2stora morötter
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 330 gkräftost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1/2 knippedill, finhackad
  • salt och grovmalen svartpeppar

Beskrivning

Fisksoppa med kräftost gör så här: 

Riv morötterna och fräs i smör.

Pudra  vetemjöl över och rör ihop det väl med morötterna.

Späd med vatten och smula ner buljongtärningarna och låt sjuda i 5 minuter.

Tillsätt kräftost och crème fraiche och låt sjuda i 5 minuter. (Passa så att inte osten bränner fast i kastrullen.)

Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisk, dill, salt och rejält med grovmalen svartpeppar.

Låt stå tills fisken är färdig, ca 5 minuter.

Nu kan du avnjuta en riktigt god & krämig fisksoppa med kräftost.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier