Fisksoppa med kräftost
Ingredienser
- 600 gGrimsis torskfilé, koljafilé, havskattfilé, långarygg eller laxfilé
- 2stora morötter
- 2 msksmör
- 2 mskvetemjöl
- 1 liter vatten
- 2fiskbuljongtärningar
- 330 gkräftost
- 2 dlcrème fraiche
- 1/2 knippedill, finhackad
- salt och grovmalen svartpeppar
Beskrivning
Fisksoppa med kräftost gör så här:
Riv morötterna och fräs i smör.
Pudra vetemjöl över och rör ihop det väl med morötterna.
Späd med vatten och smula ner buljongtärningarna och låt sjuda i 5 minuter.
Tillsätt kräftost och crème fraiche och låt sjuda i 5 minuter. (Passa så att inte osten bränner fast i kastrullen.)
Dra av kastrullen från värmen och lägg i fisk, dill, salt och rejält med grovmalen svartpeppar.
Låt stå tills fisken är färdig, ca 5 minuter.
Nu kan du avnjuta en riktigt god & krämig fisksoppa med kräftost.