Fisksoppa med curry och persikor

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé, koljafilé eller havskattfilé, i 2x2 cm bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2vitlöksklyftor, pressade
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tskcurry
  • 1 burkkrossade tomater
  • 5 dlvatten
  • 0,5fiskbuljongtärning
  • 0,5grönsaksbuljongtärning
  • 1 burkkonserverade persikor, ca 400 g
  • 1,5 dlgrädde
  • salt

Beskrivning

Bryn lök och vitlök i olja.

Tillsätt curry och stek i några minuter till.

Tillsätt sedan tomater, vatten och buljong och koka i 10 minuter.

Tillsätt persikor (inte sockerlagen) och grädde.

Låt koka ytterligare 10 minuter.

Tillsätt fisken, dra av kastrullen och låt stå i 5 minuter eller tills fisken är färdig, ca 5 minuter. Smaka av med salt.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier