Fisksoppa med curry och persikor
Ingredienser
- 600 gtorskfilé, koljafilé, havskattfilé eller långarygg i 2x2 cm bitar
- 1 gul lök, finhackad
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 1 mskrapsolja
- 2 tskcurry
- 1 burkkrossade tomater
- 5 dlvatten
- 0,5fiskbuljongtärning
- 0,5grönsaksbuljongtärning
- 1 burkkonserverade persikor, ca 400 g
- 1,5 dlgrädde
- salt
Beskrivning
Fisksoppa med curry och persikor – så här gör du:
Bryn lök och vitlök i olja.
Tillsätt curry och stek i några minuter till.
Tillsätt sedan tomater, vatten och buljong och koka i 10 minuter.
Tillsätt persikor (inte sockerlagen) och grädde.
Låt koka ytterligare 10 minuter.
Tillsätt fisken, dra av kastrullen och låt stå i 5 minuter eller tills fisken är färdig, ca 5 minuter. Smaka av med salt.