Fisksoppa med citron och dill
Ingredienser
- 4 portioner
- 500 gtex. havskattfilé, långarygg, laxfilé
- 150 gskalade räkor
- 1 morot
- 1gul lök
- 1 msksmör
- 1 mskfärskpressad citronjuice
- 7 dlvatten
- 2fiskbuljongtärningar
- 3 dlvispgrädde
- 0,5 dlfinhackad färsk dill
- 2 tskcitronskal, finrivet
- 250 gkörsbärstomater
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Skär fisken i bitar, 2×2 cm.
Skala och finhacka morot och lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
Tillsätt vatten, fiskbuljongtärning och citronjuice. Låt sjuda i 5 minuter.
Rör ner vispgrädde, dill och citronskal.
Låt sjuda i 5 minuter.
Dela körsbärstomaterna. Lägg tomater och fisk i soppan. Dra av kastrullen och låt stå i ca 5 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.
Salta och peppra. Lägg i räkorna.
Tid
30 minuter