Fisksoppa med citron och dill

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 gtex. havskattfilé, långarygg, laxfilé
  • 150 gskalade räkor
  • 1 morot
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 mskfärskpressad citronjuice
  • 7 dlvatten
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlfinhackad färsk dill
  • 2 tskcitronskal, finrivet
  • 250 gkörsbärstomater
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Skär fisken i bitar, 2×2 cm.

Skala och finhacka morot och lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.

Tillsätt vatten, fiskbuljongtärning och citronjuice. Låt sjuda i 5 minuter.

Rör ner vispgrädde, dill och citronskal.

Låt sjuda i 5 minuter.

Dela körsbärstomaterna. Lägg tomater och fisk i soppan. Dra av kastrullen och låt stå i ca 5 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.

Salta och peppra. Lägg i räkorna.

 

Tid

30 minuter

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier