Fiskmedaljer med skaldjurssås
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gbergtungafilé eller fiskmedaljer
- salt och vitpeppar
- Skaldjurssås
- 1 litengul lök i skivor
- 1morot i skivor
- 0,5 litenfänkål i skivor
- 1lagerblad
- 4 kvistar färsk timjan
- 4 kvistarfärsk basilika
- 1 msktomatpuré
- 2tomater, grovhackade
- 2 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
- 0,5 dlcognac
- 2 mskhummerfond eller skaldjursfond
- 2 dl vatten
- 3 dlgrädde
- majsstärkelse, Maizena
- 2 msksmör
- salt, svartpeppar
Beskrivning
Fiskmedaljer med skaldjurssås – gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fräs grönsaker, lagerblad, kryddor och tomatpuré i olja, på medelvärme, i ca 3-4 minuter.
Tillsätt vin, cognac, hummerfond och vatten och låt koka i 15 minuter eller tills ca 2 dl vätska återstår.
Häll i grädden och låta sjuda i 10 minuter. Ca 4 dl vätska skall återstå.
Sila och red av med majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.
Avsluta med att vispa ner smöret och smaka av med salt och svartpeppar.
Krydda fisken med salt och vitpeppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Om ni använder fiskmedaljer: Krydda medaljerna med salt och vitpeppar. Ställ dem i en ugnsfast form.
Häll såsen i formen och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.