Fiskmedaljer med skaldjurssås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gbergtungafilé eller fiskmedaljer
  • salt och vitpeppar
  • Skaldjurssås
  • 1 litengul lök i skivor
  • 1morot i skivor
  • 0,5 litenfänkål i skivor
  • 1lagerblad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 kvistarfärsk basilika
  • 1 msktomatpuré
  • 2tomater, grovhackade
  • 2 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 0,5 dlcognac
  • 2 mskhummerfond eller skaldjursfond
  • 2 dl vatten
  • 3 dlgrädde
  • majsstärkelse, Maizena
  • 2 msksmör
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

Fiskmedaljer med skaldjurssås – gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Fräs grönsaker, lagerblad, kryddor och tomatpuré i olja, på medelvärme, i ca 3-4 minuter.

Tillsätt vin, cognac, hummerfond och vatten och låt koka i 15 minuter eller tills ca 2 dl vätska återstår.

Häll i grädden och låta sjuda i 10 minuter. Ca 4 dl vätska skall återstå.

Sila och red av med majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.

Avsluta med att vispa ner smöret  och smaka av med salt och svartpeppar.

Krydda fisken med salt och vitpeppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en ugnsfast form.

Om ni använder fiskmedaljer: Krydda medaljerna med salt och vitpeppar. Ställ dem i en ugnsfast form.

Häll såsen i formen och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen mäter 50 grader.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier