Fiskmedaljer med italienska smaker
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gbergtungafilé eller fiskmedaljer
- 3-5 mskpesto
- Sås
- 1 schalottenlök
- 1 msksmör
- 1,25 dlvitt vin, halvtorrt eller torrt
- en nypa socker
- 2,5 dlgrädde
- salt och vitpeppar
- 1 nävekörsbärstomater
- 1,5 dlparmesanost, riven
Beskrivning
Dela fiskfiléerna på längden så att varje filé blir två smala bitar.
Salta dem och lägg dem med f d skinnsidan uppåt.
Pensla på pesto och rulla dem på längden.
Ställ dem på högkant i en smord ugnsform, rätt så tätt så att de inte öppnar sig.
Om ni använder fiskmedaljer: Krydda medaljerna runt om med salt och pensla på rejält med pesto. Ställ medaljerna i en ugnsfast form.
Fräs finhackad lök i smör, den ska inte få färg.
Häll på vinet och sockret och låt koka en stund så att hälften av vinet avdunstar.
Häll i grädden och låt sjuda i cirka tolv minuter. Salta och peppra.
Häll såsen över fiskmedaljerna, lägg i tomaterna och strö över den rivna osten.
In i ugnen i 200 grader tills fisken är klar, ca 15 minuter.
Servera med tex pressad potatis, färsk basilika och en god sallad.