Fiskmedaljer i hummersås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gbergtungafilé eller fiskmedaljer
  • salt och citronpeppar
  • Hummersås
  • 1 dl vitt vin, halvtorrt eller torrt
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 dlgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskhummerfond
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 msksmör
  • salt

Beskrivning

Sätt ugnen på 150 grader.

Dela filéerna på längden och krydda med salt och citronpeppar. Rulla i hop dem och ställ dem med hålet uppåt i en ugnsfast form.

Om ni använder fiskmedaljer: Krydda medaljerna rejält med salt och citronpeppar. Ställ dem i en ugnsfast form.

Hummersås

Koka upp vinet tillsammans med buljongtärningen och koka ihop det tills knappt 1/2 dl återstår. Det är viktigt att koka ihop vinet ordentligt för att såsen ska få rätt smak.

Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare några minuter.

Tillsätt crème fraiche och hummerfond och koka såsen 3 minuter.

Smaka av försiktigt med cayennepeppar.

Vispa slutligen i en liten klick smör som avrundning och smaka av med salt.

Häll såsen över fisken och ugnsbaka i ca 15 – 20 minuter eller tills innertemperatur på fisken är 50 grader.

Servera tex med gröna ärtor, sparris, haricot vertes, ett gott potatismos eller pressad potatis.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier