Fiskhandlarnas fisksoppa

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé, koljafilé eller laxfilé i 2x2 cm bitar
  • 1 tsksalt
  • Fond
  • 7 dl vatten
  • 1,5 fiskbuljongtärningar
  • 3 dlgrädde
  • 2 dltorrt, vitt vin
  • 3 msk chilisås
  • 0,5 - 1 tsksambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 0,5purjolök
  • 1 msk smör
  • 1/2 knippedill
  • salt

Beskrivning

Blanda samtliga ingredienser till fonden och koka upp. Låt sjuda i 30 minuter.

Lägg fisken i en skål, strö över salt och rör om.

Skär morötter och paprika i fina små bitar och purjolöken i tunna ringar. Fräs grönsakerna lite lätt i smör i en stekpanna.

Lägg dem sedan i fonden och låt sjuda tills morötterna är mjuka.

Ta av kastrullen från värmen och lägg i fisk, dill och salt. Låt stå tills fisken är färdig, ca 5 minuter.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier