Fiskhandlarnas fisksoppa
Ingredienser
- 600 gtorskfilé, koljafilé, havskattfilé, långarygg eller laxfilé (ta bort skinnet på laxen) i 2x2 cm bitar
- 1 tsksalt
- Fond
- 7 dl vatten
- 1,5 fiskbuljongtärningar
- 3 dlgrädde
- 2 dltorrt, vitt vin
- 3 msk chilisås
- 0,5 - 1 tsksambal oelek
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika
- 1 stor morot
- 0,5purjolök
- 1 msk smör
- 1/2 knippedill
- salt
Beskrivning
Fiskhandlarnas fisksoppa – så här gör du:
Blanda samtliga ingredienser till fonden och koka upp. Låt sjuda i 30 minuter.
Lägg fisken i en skål, strö över salt och rör om.
Skär morötter och paprika i fina små bitar och purjolöken i tunna ringar. Fräs grönsakerna lite lätt i smör i en stekpanna.
Lägg dem sedan i fonden och låt sjuda tills morötterna är mjuka.
Ta av kastrullen från värmen och lägg i fisk, dill och salt. Låt stå tills fisken är färdig, ca 5 minuter.