Fisk Africana
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gkoljafilé eller torskfilé
- 0,5citron, saften
- salt, citronpeppar eller vitpeppar
- 0,5 tskcurry
- vetemjöl
- Currysås
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 0,5äpple, finhackat
- 1 mskcurry
- 1liten gul lök, finhackad
- 1 krmcayennepeppar eller chiliflakes
- 2 mskolja
- 1 mskfiskfond eller 0,5 fiskbuljongtärning
- 1 dlvatten
- 2 dlgrädde
- 2 dlkokosmjölk
- ev Maizena redning
- salt och svartpeppar
- Tillbehör
- Konserverade mandarinklyftor
- Krossad ananas
- Mango Chutney
- Bananer
- Russin
- Jordnötter
- Sallad
- Kokt ris
Beskrivning
Fisk Africana – så här gör du:
Sås
Fräs vitlök, äpple, curry och gul lök i olja. Strö över cayennepeppar eller chiliflakes.
Fräs ordentligt, häll i fonden och vattnet, sjud upp, häll sedan i grädde och kokosmjölk, rör om då och då.
Låt sjuda 10-15 minuter. Häll i fruktlagen från ananasen och mandarinen.
Red med maizena till lagom tjocklek, smaka av med salt och peppar.
Fisk
Dela fisken i portionsbitar. Pressa citronsaft över och låt stå i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Blanda vetemjöl med curry och vänd fisken i blandningen.
Stek fisken i hälften smör och hälften olja, ca 2 minuter/sida.
Lägg fiskbitarna i currysåsen och låt sjuda till fisken är helt vit igenom.
Servera med många, goda tillbehör.