Fisk Africana

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gkoljafilé eller torskfilé
  • 0,5citron, saften
  • salt, citronpeppar eller vitpeppar
  • 0,5 tskcurry
  • vetemjöl
  • Currysås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5äpple, finhackat
  • 1 mskcurry
  • 1liten gul lök, finhackad
  • 1 krmcayennepeppar eller chiliflakes
  • 2 mskolja
  • 1 mskfiskfond eller 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 dlvatten
  • 2 dlgrädde
  • 2 dlkokosmjölk
  • ev Maizena redning
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör
  • Konserverade mandarinklyftor
  • Krossad ananas
  • Mango Chutney
  • Bananer
  • Russin
  • Jordnötter
  • Sallad
  • Kokt ris

Beskrivning

Fisk Africana – så här gör du:

Sås

Fräs vitlök, äpple, curry och gul lök i olja. Strö över cayennepeppar eller chiliflakes.

Fräs ordentligt, häll i fonden och vattnet, sjud upp, häll sedan i grädde och kokosmjölk, rör om då och då.

Låt sjuda 10-15 minuter. Häll i fruktlagen från ananasen och mandarinen.

Red med maizena till lagom tjocklek, smaka av med salt och peppar.

Fisk

Dela fisken i portionsbitar. Pressa citronsaft över och låt stå i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.

Blanda vetemjöl med curry och vänd fisken i blandningen.

Stek fisken i hälften smör och hälften olja, ca 2 minuter/sida.

Lägg fiskbitarna i currysåsen och låt sjuda till fisken är helt vit igenom.

Servera med många, goda tillbehör.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier