Fish and chips

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gkoljafilé, koljarygg, torskfilé eller torskrygg
  • salt och (citron) peppar
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 3 dliskall öl
  • 1 literneutral matolja till fritering, tex solrosolja
  • Tartarsås
  • 2 dlmajonäs
  • 1 dlgräddfil
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 4 mskbostongurka
  • 2 tskljus senap
  • 2 tskpressad citronsaft
  • 2 mskgul lök, finhackad
  • 2 tskkapris
  • 2 tsk persilja, finhackad
  • 2 tskdill, finhackad
  • 1 tsk socker
  • 2 krmcayennepeppar
  • 1 tsk salt

Beskrivning

Dela fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar.

Blanda mjöl och salt i en skål.

Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet.

Hetta upp oljan i en kastrull. Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt.

Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, i ca 3-5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med pommes frites och tartarsås.

Tartarsås

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.

Låt gärna såsen stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.

 

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier