Dubbelmarinerad lammytterfilé
Ingredienser
- 4 personer
- 800 glammytterfilé
- salt och grovmalen svartpeppar
- Marinad 1
- 1 dlolivolja
- 1 mskflytande honung
- 2 mskfärsk rosmarin, finhackad
- Marinad 2
- 1 dlolivolja
- 2-3 kvistar rosmarin
- 1citron, saften + 1 msk finstrimlat skal
- Garnering
- färsk rosmarin
- citronskal
Beskrivning
Lägg lammytterfiléerna i dubbla plastpåsar.
Blanda och tillsätt marinad 1. Förslut påsen väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 tim. Vänd påsen några gånger under tiden.
Blanda alla ingredienser till marinad 2 i en skål.
Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.
Klappa köttet torrt med hushållspapper. Salta och peppra.
Grilla det runt om 4–5 min, beroende på hur varm grillen är eller tillaga i ugnen på 170° tills innertemperaturen är 62-65°. Lägg köttet i marinad 2 och låt det svalna. Spara lite marinad till serveringen.
Ta upp och skär köttet i tunna skivor lite på snedden. Lägg det på ett fat och ringla över resterande marinad 2.
Garnera gärna med extra rosmarin och citron. Strö över 1 tsk flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen.
Serveras lika gärna varm, ljummen eller kall tillsammans med en krämig potatisgratäng.