Curryröding på kokosspenatbädd
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gfjällrödingfilé eller laxfilé
- 1 tskgrovt havssalt
- Marinad
- 1 mskröd currypasta
- 1,5 dlkokosmjölk
- 3 tskfarinsocker
- 2 mskfisksås
- 3 mskfärsk koriander, finhackad
- 2 stjälkarcitrongräs
- 1 lime, finrivet skal
- 2 mskmatolja
- Kokosspenat
- 1röd lök, i tunna skivor
- 1 mskmatolja
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 1 mskingefära, finriven
- 125 gfärsk spenat
- 2,5 dlkokosmjölk
- 1 tskcurry
- 1 tskpaprikapulver
- havsalt, svartpeppar
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.
Kokosspenat
Bryn rödlöken i olja i en stekpanna.
Tillsätt vitlöken och ingefäran. Bryn i ytterligare 2 minuter.
Sänk värmen och tillsätt spenaten i omgångar.
När spenaten är helt mjuk, höj värmen och tillsätt kokosmjölk och kryddor.
Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Fisk
Skär bort skinnet av fisken och skär skåror i filén.
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda den med salt.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en matberedare och bred över fisken.
Marinera i ca 1 timme.
Ugnsbaka fisken i 10 minuter. Låt den sedan stå 5 minuter efter att den har tagits ur ugnen så att den fortsätter att tillagas.
Lägg kokosspenat på en tallrik och lägg portionsbitar av fisk ovanpå.
Strö över färsk koriander och pressad limesaft.
Servera med kokt ris.
Receptet är hämtat från den isländska mattidningen Gestgjafinn.