Bergtungarulader med räkfyllning
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gbergtungafilé eller rödtungafilé
- salt och (citron) peppar
- 3 dlskalade räkor, spara lite till garnering
- 200 gfärskost, tex philadelphiaost
- 0,5citron, finrivet skal + 1 msk saft
- 2 mskdill, finhackad
- 2 dl vitt vin, halvtorrt eller torrt
- 1blomkålshuvud
- 100 gfärskost, tex philadelphiaost
- salt och svartpeppar
- 2fiskbuljongtärningar
- 2 dlcrème fraiche
Beskrivning
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda 200 g färskost med räkor, citronsaft, citronskal och dill.
Salta och peppra filéerna på bägge sidor och lägg en klick räkröra på den bredare delen av filéen och rulla ihop.
Lägg ruladerna i en smord, ugnsfast form och häll vinet över.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills fisken är helt vit igenom. Ös gärna fisken ett par gånger.
Bryt blomkålen i buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
Mixa den sedan med 100 g färskost och smaka av med salt och peppar.
Ta ut fisken och sila vinspadet över i en kastrull och håll fisken varm under folie.
Koka upp vinspadet med fiskbuljongtärningarna och låt reducera lite.
Vispa ner crème fraiche och hackad dill och blanka av med en klick smör.
Garnera med räkor, dill och citron.
Servera med blomkålsmos, pressad potatis och grönsaker.