Bergtunga med thaikänsla

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gbergtungafilé eller rödtungafilé
  • 0,5citron, finrivet skal
  • 0,5 dlolivolja
  • 1lime
  • 1röd paprika
  • 1gul paprika
  • 0,5gul lök
  • 1 knippedill
  • salt och peppar
  • Sås
  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili, urkärnad och finstrimlad
  • 1 mskolja
  • 2 cmingefära
  • 2 stjälkarcitrongräs
  • 1 burkkokosmjölk
  • 0,5lime
  • salt och peppar

Beskrivning

Blanda citronskal och olivolja.

Salta filéerna och vänd dom i citronoljan.

Lägg fisk och dill (spara lite dill till garnering) i en ugnsfast form.

Skiva lime, citron, paprika och lök och lägg ovanpå fisken.

Salta och peppra.

Ugnsstek i ca 15-20 min, 180°C.

Gör såsen medans fisken är i ugnen:

Finhacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med chilin i olja i en kastrull.

Hacka ingefära och citrongräs fint och lägg i kastrullen.

Slå på kokosmjölken och låt koka ihop, ca 10-15 minuter.

Smaka av med salt, peppar och färskpressad lime.

Sila såsen.

Ta ut fisken och garnera med dill.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier