Bergtunga med thaikänsla
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gbergtungafilé eller rödtungafilé
- 0,5citron, finrivet skal
- 0,5 dlolivolja
- 1lime
- 1röd paprika
- 1gul paprika
- 0,5gul lök
- 1 knippedill
- salt och peppar
- Sås
- 0,5gul lök
- 1vitlöksklyfta
- 1röd chili, urkärnad och finstrimlad
- 1 mskolja
- 2 cmingefära
- 2 stjälkarcitrongräs
- 1 burkkokosmjölk
- 0,5lime
- salt och peppar
Beskrivning
Blanda citronskal och olivolja.
Salta filéerna och vänd dom i citronoljan.
Lägg fisk och dill (spara lite dill till garnering) i en ugnsfast form.
Skiva lime, citron, paprika och lök och lägg ovanpå fisken.
Salta och peppra.
Ugnsstek i ca 15-20 min, 180°C.
Gör såsen medans fisken är i ugnen:
Finhacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med chilin i olja i en kastrull.
Hacka ingefära och citrongräs fint och lägg i kastrullen.
Slå på kokosmjölken och låt koka ihop, ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt, peppar och färskpressad lime.
Sila såsen.
Ta ut fisken och garnera med dill.