Bergtunga med rostad palsternacka och jordärtskockssås

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gbergtungafilé eller rödtungafilé
  • salt och (citron) peppar
  • Rostad palsternacka
  • 8 - 10palsternackor, beroende på storlek
  • 4 mskolivolja
  • salt och svartpeppar
  • Sås
  • 200 gjordärtskockor
  • 2schalottenlökar, finhackade
  • 8kryddpepparkorn
  • 5ansjovisfiléer, hackade
  • 1 msksmör
  • 2,5 dlfiskbuljong eller 2,5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
  • 2,5 dlgrädde
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Sätt ugnen på 220°.

Sås

Skala jordärtskockorna och tärna dem.

Fräs jordärtskockor, schalottenlök, kryddpeppar och ansjovis i smör i en kastrull.

Häll på fiskbuljong och grädde och koka tills hälften återstår.

Mixa såsen och smaka av med salt och peppar. Häll ev. i lite ansjovisspad för mer smak.

Palsternacka: Skala och klyfta palsternackan.

Blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen ca 20 – 30 minuter eller tills de är mjuka.

Fisk: Krydda fisken och stek den i hälften smör och hälften olja ca  2 minuter på varje sida. (Börja med den köttsidan, dvs där skinnet ej ha varit). Var noga med att inte ha för varm stekpanna!

Lägg palsternackan i botten på (varma) tallrikar. Lägg fisken ovanpå och häll såsen runt om.

Garnera med dillkvistar och basilika.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier