Bacongrillad koljarygg med citronsås och ansjovissmör
Ingredienser
- 4 personer
- 800 gkoljarygg
- salt och (citron) peppar
- färska kryddor tex timjan, oregano eller salvia
- 1 paketbacon
- Kall citronsås
- 2 dlcrème fraiche
- 0,5 citron, finrivet skal
- 0,5 knippegräslök, finhackad
- salt och svartpeppar
- Ansjovissmör
- 5ansjovisfiléer
- 75 gsmör, rumsvarmt
- 1 tskfransk senap, Dijon
- 1 mskkapris
Beskrivning
Bacongrillad koljarygg med citronsås och asjovissmör – så här gör du:
Tänd grillen.
Salta och peppra fisken.
Lägg på några kvistar med färska kryddor och linda sedan bacon runt.
Grilla tills innertemperaturen nått 52° eller tills fisken är vit helt igenom.
Eller lägg fisken i en ugnsfast form och ugnstek i 175° i ca 15 – 20 minuter.
Servera gärna med antingen en kall citronsås eller ansjovissås
Citronsås
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.
Ansjovissmör
Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt med elvisp.
Blanda i ansjovis, senap och kapris.
Klicka i smöret i plastfolie. Rulla ihop och forma till en korv. Lägg in smöret i frysen fram tills servering.
Skiva det precis före servering.