Bacongrillad koljarygg med citronsås och ansjovissmör

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gkoljarygg
  • salt och (citron) peppar
  • färska kryddor tex timjan, oregano eller salvia
  • 1 paketbacon
  • Kall citronsås
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 0,5 knippegräslök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Ansjovissmör
  • 5ansjovisfiléer
  • 75 gsmör, rumsvarmt
  • 1 tskfransk senap, Dijon
  • 1 mskkapris

Beskrivning

Bacongrillad koljarygg med citronsås och asjovissmör – så här gör du:

Tänd grillen.

Salta och peppra fisken.

Lägg på några kvistar med färska kryddor och linda sedan bacon runt.

Grilla tills innertemperaturen nått 52° eller tills fisken är vit helt igenom.

Eller lägg fisken i en ugnsfast form och ugnstek i 175° i ca 15 – 20 minuter.

Servera gärna med antingen en kall citronsås eller ansjovissås

Citronsås

Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.

Ansjovissmör

Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt med elvisp.

Blanda i ansjovis, senap och kapris.

Klicka i smöret i plastfolie. Rulla ihop och forma till en korv. Lägg in smöret i frysen fram tills servering.

Skiva det precis före servering.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier