Vitlöksfisk med rostade pinjenötter

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gkoljafilé eller torskfilé
  • 3 mskSmör & Rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2citron, saften
  • 1 dlpinjenötter
  • 1/2 tsksalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dlpersilja, finhackad

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg fisken i en ugnsfast form.

Blanda Smör- & Rapsolja med pressad vitlök och citronsaft och häll över fisken.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Salta och peppra fisken och strö över persilja och pinjenötter.

Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är helt vit igenom.

Fräs spenaten i lite smör och krydda med salt och peppar. Servera med tex kokt ris eller potatis.

Recept från Arla.se

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier