Ugnsstekt fjällröding med Sandefjordsås och dillslungad potatis

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 gfjällrödingfilé med skinn
  • salt, vitpeppar
  • olivolja
  • Brynt smör- och dillslungad potatis
  • 900 gdelikatesspotatis
  • 50 gsmör
  • 1 mskfärsk dill, finhackad
  • Sandefjordsås
  • 100 gsmör
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 citron, finrivet skal + några droppar saft
  • salt, svartpeppar
  • 1 mskgräslök, finhackad
  • Servering
  • gräslök och dill, finhackad

Beskrivning

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj av skinnet på fisken. Krydda med salt och peppar. Pensla en ugnsform eller en ugnsplåt med olivolja. Lägg filéerna i formen med skinnsidan upp.

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryn smöret till potatisen under vispning i en liten kastrull.

Finhacka dillen.

Smält smöret till såsen och gå sedan i med vispgrädde och crème fraiche. Låt småkoka och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar. Vänd ned finskuren gräslök precis innan servering.

Sätt in fjällrödingen i ugnen. Låt tillagas ca 10-12 minuter tills skinnet går lätt att dra av. Dra försiktigt bort skinnet från rödingen.

Servering

Lägg upp hela rödingfiléer på tallrikar som fått värmas i ugnen. Häll såsen över fisken och lägg potatis vid sidan om som slungats i brynt smör och dill.

Garnerna med finskuren gräslök och dillvippor.

Receptet är hämtat från Catarina König: www.koket.se

Tid

1 timme

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier