Tomat och curryfisksoppa

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé, koljafilé eller sejfilé, i 2x2 cm bitar
  • 3 mskolja
  • 1gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1morot, skuren i tärningar
  • 1selleristjälk, skvivad
  • 1paprika, skuren i mindre bitar
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 1 burkkrossade tomater
  • 5 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1,5 dlgrädde
  • 3 mskfinhackad persilja
  • 3 mskkonjak (kan uteslutas)
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Stek lök, vitlök, morot, paprika och selleri i några minuter utan att grönsakerna tar färg.

Tillsätt paprikapulver och curry och stek ytterligare någon minut.

Häll i vin, tomater, vatten och fiskbuljong och låt sjuda i 5 minuter.

Häll i grädde och sjud ytterligare i 5 minuter.

Lägg i persilja och fisk. Ta av kastrullen från plattan och låt stå tills fisken är färdig, dvs tills den är helt vit igenom.

Tillsätt ev. konjak och smaka av med salt och svartpeppar.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier