Stekt makrill med stuvad spenat

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gmakrillfilé
  • ströbröd, rågsikt eller panko
  • salt och citronpeppar
  • Spenatstuvning
  • 300 gfärsk spenat
  • eller
  • 2 dlfryst spenat
  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 4 dlvätska, tex mjölk eller grädde
  • 4 mskpersilja, finhackad
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 0,5 tsk salt

Beskrivning

Om du använder färsk spenat så rensa och sköljer den noga så att den inte är grusig.

Ett tips är att ta en stor kastrull eller bunke och fylla med vatten, lägg i spenaten och rör om så lägger sig allt gruset i botten. Plocka sedan upp spenaten i ett durkslag.

Koka upp 0,5 dl lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt spenaten. Rör om i cirka en minut så att bladen tappar spänsten.

Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Hacka spenaten grovt eller fint som du vill.

Stuvning

Fräs mjöl och smör.

Tillsätt mjölk eller grädde och rör tills stuvningen är slät och sjud i 5 minuter.

Tillsätt spenat och koka upp under omrörning några minuter.

Smaka av med persilja, salt och peppar, och ev. riven muskotnöt.

Blanda ströbröd, rågsikt eller panko med salt och citronpeppar. Vänd makrillen i blandningen och stek i smör/olja.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier