Stekt makrill med somrig potatissallad och kaprisröra

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gmakrillfilé
  • salt och citronpeppar
  • smör
  • Kaprisröra
  • 2schalottenlökar
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskkapris
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 dlvitt vin, torrt eller halvtorrt
  • 2 mskpersilja, finhackad
  • 1 msksmör
  • Potatissallad
  • kokt potatis, tex Sparrispotatis
  • blandad sallad med tex bladspenat och solrosskott
  • skivad rödlök
  • skivad morot
  • körsbärstomater, halverade
  • salt, svartpeppar
  • 2 mskolivolja

Beskrivning

Kaprisröra

Skiva löken och stek den mjuk i lite olja på medelvärme.

Lägg i kapris och senap och stek lite till.

Häll på vin och persilja och lägg i smöret, rör tills smöret har smält.

Potatissallad

Skär potatisen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Det är så mycket syra i röran att det inte behövs någon vinäger i dressingen.

Makrill

Krydda makrillen med salt och citronpeppar och stek den i smör. Stek köttsidan först.

Navigering

Snabbvisning

Stäng

Kategorier